zondag 30 maart 2025

Over Pavo FieldCare: Meststof voor paardenweide!





Over Pavo FieldCare
Wanneer een paardenweide niet bemest wordt, loopt de kwaliteit van de grasmat langzaam terug. Een weiland kan daardoor langzaam veranderen in een veld met onkruid. Bij een gezonde paardenweide hoort een goede onderhoudsbemesting. Speciaal daarvoor is Pavo FieldCare ontwikkeld: de ideale meststof voor het behoud van een goede en gezonde grasmat. Pavo FieldCare bevat een speciale stikstof verbinding die langzaam (in 2 tot 3 maanden) vrijkomt. Het gras groeit daardoor gelijkmatig zonder de voor paarden ongewenste groeispurt. Verder bevat Pavo FieldCare ook fosfaat, kalium, magnesium, zwavel en natrium, speciaal afgestemd op de paardenwei.
Wanneer kunnen de paarden weer op de wei na het strooien van Pavo FieldCare?
Na het strooien van Pavo FieldCare moet het minstens één keer goed geregend hebben, zodat de mestkorrels mooi op de bodem liggen. Als dat het geval is, kunnen de paarden weer op de wei, ook al ziet u nog korrels liggen. De korrels zullen afhankelijk van de hoeveelheid neerslag na ongeveer 2-3 weken opgelost zijn.
Samenstelling Kunstmest voor paardenweide.
14%
ENTEC-Stikstofnitraat (N) uit 5% nitraatstikstof en 9% ammoniumstikstof
5%
Fosforzuuranhydride (P2O5) oplosbaar in neutraal ammoniumcitraat
10%
Kaliumoxide (K2O) oplosbaar in water
2%
Magesiumoxide (MgO) oplosbaar in water
7%
Natriumoxide (Na2O) oplosbaar in water
6%
Zwavel oplosbaar in water



zondag 23 maart 2025

Voeding van Moederloze of Verstoten Lammetjes



Voeding van Moederloze of Verstoten Lammeren.
Soms gaat er iets mis bij de "moeder-lam"-binding. 
De moeder kan het lam verstoten . 
Dan heb je een zogeheten leplam, potlam, of paplam. 
Je merkt dit eigenlijk al vrij snel na de geboorte. Grijp niet te snel in, want het kan gebeuren dat de moeder het lam alsnog accepteert. Anderzijds is het wel van belang dat het #lam snel biest krijgt van de ooi, moeder. Men kan de moeder vast houden zodat het lam uit eigen beweging kan gaan drinken. Men kan ook wat biest afnemen en via een flesje toedienen.
Voederschema voor de opfok van lammeren.
Belangrijk:
  • Zorg dat het lam de eerste dag binnen krijgt: veel en vlug. Niet teveel, een lam van 2 kg mag 100 ml biest per keer krijgen, een lam van 4 kg 200 ml. Bij hele kleine lammeren (1-1,5 kg) is het extra belangrijk dat ze zich niet overdrinken, omdat de lebmaag dan te ver kan worden uitgerekt en de maaglediging wordt belemmerd. Liever een extra portie geven dan als je merkt dat het lam behoefte heeft om te drinken.
  • Wordt het lam verstoten door de ooi, hou de ooi dan vast en probeer het lam een aantal keer per dag te laten drinken. Zet het lam apart van de ooi anders kan de ooi het lam doodstoten.
  • Biest is ook in poedervorm te krijgen, zogeheten kunstbiest.
  • Het wennen van een lam aan het drinken uit een fles heeft de eerste keren wat doorzettingsvermogen nodig.
  • Het kan zijn dat het lam maar weinig drinkt de eerste dagen.
  • Er is een verschil tussen een Ouessant lam en een lam van een Texelaar. Pas de hoeveelheid dus per ras aan. Verstrek de hoeveelheid melk die gelijk is aan 20% van het lichaamsgewicht van het lam in 5 tot 6 voedingen verdeeld over de dag.





woensdag 12 maart 2025

Nieuw in ons assortiment duivenvoer: 'Aidi Pigeon Food' !!!!

Aidi Pigeon Food

.

Het AIDI-concept is gebaseerd op hoogwaardige voeding en zorgvuldig ontwikkelde producten om de gezondheid en prestaties van duiven te optimaliseren.                             AIDI is een concept dat ontwikkeld is door Team Noël-Willockx, 2 duivensport-specialisten . 

Laten we eens kijken naar wat dit concept inhoudt:

Eddy Noël: 

Met meer dan 40 jaar ervaring in de duivensport heeft Eddy Noël zich gespecialiseerd in voeding. Hij heeft een breed scala aan hoogwaardige, uitgebalanceerde voermengsels en supplementen ontwikkeld, speciaal afgestemd op de moderne duivensport. Deze voeding is ontworpen om je duiven op hun best te laten presteren. Eddy deelt zijn kennis graag en heeft talloze lezingen gegeven over voeding, verduistering en verlichting, fokken en racen, jonge vogelcompetitie en het creëren van een gezonde omgeving in je hok.

Ivan Willockx: 

Als voormalig professioneel voetballer weet Ivan wat er nodig is voor topsport. Tegenwoordig werkt hij als duivenagent en bezoekt hij regelmatig andere liefhebbers. Hierdoor is hij goed op de hoogte van de dagelijkse behoeften van topduivenliefhebbers. Samen met Eddy vormt hij het Belgische combinatieteam Team Noël-Willockx. Hun uitstekende prestaties in hun eigen hok en andere hokken onderstrepen hun expertise op dit gebied.

Het AIDI-concept is gebaseerd op hoogwaardige voeding en zorgvuldig ontwikkelde producten om de gezondheid en prestaties van duiven te optimaliseren