Vrijdag, 18 September ’20.
Vandaag staat in het teken van de 'T' en dat vieren we door jullie een heerlijk (geproefd en getest) recept voor een THEE-taart te geven! 🥧
Er zijn heel veel verschillende soorten thee, maar dit recept is oorspronkelijk met Earl Grey thee. Als je dat niet in huis hebt, vervang je het best door een andere straffe thee, zoals groene thee of zwarte thee 🍵
👉 Ingrediënten voor het deeg?
-1 kop Earl Grey melk (te maken door in anderhalve kop gekookte melk 5 zakjes Earl Grey thee te doppen)
-2 ¼ kop bloem
-anderhalve kop Zùsto
-3 theelepels bakpoeder
-1 theelepel Earl Grey thee, uit het theezakje gehaald of losse thee
-1 theelepel vanille extract
-3/4 theelepel zout
-3/4 kop gesmolten kokosolie
-1/4 kop yoghurt
-2 grote eieren (op kamertemperatuur, kan je vervangen door flax eggs of 3/4 kop appelmoes)
👉 Ingrediënten voor de topping?
-2 koppen room
-halve kop Zùsto
-1 theelepel Earl Grey thee, uit het theezakje gehaald of losse thee
👩🍳 Hoe te maken?
1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Vet de cake vorm in met wat boter en zelfs wat bloem over de boter om te vermijden dat de cake vastplakt aan de vorm.
3. Meng alle droge ingrediënten voor het deeg in een kom: de bloem, het bakpoedeer, de droge thee en het zout.
4. Meng in een andere kom de kokosolie, de yoghurt, het vanille-extract en de Zùsto. Zodra deze mix een romige textuur heeft, voeg je de eieren toe en blijf je mengen. Voeg dan de Earl Grey melk toe en meng samen met de droge mix tot een geheel.
5. Giet het deeg in de vorm en plaats in de oven voor 30-35 minuten.
Ondertussen:
1. Klop de room op met de Zùsto en de Earl Grey thee tot slagroom.
2. Zodra de cake afgekoeld is, kan je hem in 2 lagen snijden, maar dit hoeft niet.
3. Smeer dan de slagroom over de eerste cake-laak, plaats de 2de laag erboven en eindig met de laatste slagroom-laag.
4. Voeg toppings toe naar keuze.
Recept en foto door de getalenteerde bakster Daniela @ cuadragd
Geen opmerkingen:
Een reactie posten